Herenondergoed: trends

In de wereld van herenondergoed zijn er al vele trends de revue gepasseerd. Maar was is de huidige trend en hoe belangrijk is het om de laatste mode te volgen als het om ondergoed gaat? Dit is waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan.

Trends in herenondergoed

Er zijn bewijzen gevonden dat (sommige) mensen reeds zeven eeuwen geleden ondergoed droegen. Toch deed het dragen van onderbroeken pas in de 19de eeuw zijn intrede bij zowel mannen als vrouwen. Deze lange onderbroeken waren universeel. In de jaren ‘50 begon men te experimenteren met vormen, materialen en kleuren en ontstonden er verschillen tussen dames- en herenondergoed. Zo werd niet alleen de herenslip en de losse boxer ontwikkeld, ook de elastische strakke boxer kwam op de markt. Daarbij maakten fabrikanten gebruik van verschillende lengtes. Later kwamen daar nog diverse varianten op de herenslip bij, zoals de tangaslip en jockstraps.

Uitgelicht: Ondergoed – de winkel voor mannen – Gratis verzending en retour

Huidige soorten herenondergoed

Er zijn dus tegenwoordig diverse opties op de markt voor heren om uit te kiezen. Uiteraard proberen modeontwerpers ieder jaar nieuwe onderbroeken op de markt te brengen. Toch zijn de meeste mannen niet zo modegevoelig als het op hun ondergoed aankomt.

De belangrijkste overweging bij de keuze is het draagcomfort. De meeste mannen hebben een favoriete pasvorm en als ze deze eenmaal gevonden hebben wijken ze daar niet meer vanaf. Trends waar mannen wel op prijs stellen is het gebruik van materialen en kleuren.

Zo zijn er in de afgelopen jaren nieuwe stoffen bijgekomen zoals modal. Dit is een kunstmatige vezel die gemaakt wordt van natuurlijke materialen. Het resultaat is vergelijkbaar met viscose, maar het is sterker en heeft een snelle en goede vochtopname. Vaak wordt 50% modal gebruikt in combinatie met katoen of een polyester.

Daarnaast komen fabrikanten steeds met nieuwe kleuren en patronen waarmee mannen zich kunnen onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de naam van het merk in de elastische band, zodat iedereen direct kan zien welk merk ondergoed gedragen wordt.

Veel van de modellen worden het hele jaar door gedragen. Er zijn echter wel verschillen in de dikte van de stof, zodat er in de zomer gekozen kan worden voor luchtigere stoffen en in de winter juist voor lekkere warme onderbroeken.

Uitgelicht: Tommy Hilfiger ondergoed – de winkel voor mannen – Gratis verzending en retour

Conclusie

Hoewel heren zeker zo modebewust zijn als vrouwen is voor het kiezen van ondergoed het draagcomfort en persoonlijke voorkeur toch meestal doorslaggevend. De een wil graag wat frisse lucht, de ander zoekt juist goede ondersteuning. Er zijn meer dan genoeg modellen en opties verkrijgbaar om altijd een onderbroek te vinden die voldoet aan de wensen van de drager.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *